Špagety "Alfredo"

Suroviny

400 g špaget
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
250 ml smetany ke šlehání
100 g strouhaného sýru (Parmazán nebo Čedar)
nakrájená petrželka
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě. Mezitím rozpustíme máslo (kousek necháme na konec). Orestujeme krátce drobně nasekaný česnek.

  2. Přilijeme smetanu a povaříme mírným varem asi 3-4 minuty. Přidáme sýr a necháme pozvolna rozpustit. Omáčku odstavíme, dochutíme solí a petrželkou.

  3. Těstoviny scedíme (trochu vody uchováme) a přidáme do pánve k omáčce. Vše promícháme a nakonec posypeme čerstvě mletým pepřem, nešetříme. Dle potřeby můžeme dolít trochu vody ze špaget.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: PROŽENY..mírně upraveno.

Komentáře k receptu Špagety "Alfredo"