

Myší ocásky
Suroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- 180-200 ml mléka (na kvásek)
- moučkový cukr
- skořice na obalení
- Olej na smažení
Postup přípravy receptu
Do mouky přidáme vejce a nalijeme kvásek ( teplé mléko + cukr + droždí). Vypracujeme řidší těsto, které necháme nakynout.
Lžičkou nabíráme kousky těsta, které dáváme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Ještě horké obalujeme v cukru se skořicí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Myší ocásky
-
\"Myši\"taky dělám
Jinak nám je mamka dělala taky jako dětem ale obalujeme v cukru s kakaem
-
Dělám něco podobného jen s tím rozdílem,že nedělám kvásek.Dám polohrubou mouku,tvaroh,vajíčka a půl prášku do pečiva.Potom smažím .Je to vynikající.
-
hihi, co myší ocáskové, já tam ty myšouny vidím celý, takže pro mě smažení myšouni za boďana
-
Tak jsem se do toho pustila...
,Hanko,prosím,doplň do receptu množství mléka(pro začátečnice),já to odhadla na asi 160ml,jinak posílám bodík a fotku
-
Bibi je to opravdu rychlovka a navíc dobrá
a myší ocásky proto, že když jsem to kdysi dělala poprvé svým dětem, tak tomu začaly prostě říkat myší ocásky
-
-
Hani, taky dělám něco podobného-viz podobný recept, ale ne z kynutého těsta a říkáme tomu "Koblížky s ocáskama"-je to velmi rychlá,sladká záležitost. Ty tvoje myší vyzkouším, u nás je kynuté těsto oblíbené a ty máš 1.boda