

Klasické křupavé domácí rohlíky
Suroviny 16 ks
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 260 ml vlažné vody
- 2 PL oleje
- 10 g soli
- 5 g cukru
- 2 KL sušeného droždí
- Na potření:
- 1 vejce
- trochu mléka
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme asi 15 minut kynout.
Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík. Ty naskládáme na plech vyložený pečící fólií a necháme zhruba ještě tak 30 minut kynout.
Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce, může rohlíky posypat solí, kmínem, či mákem co kdo má rád.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Klasické křupavé domácí rohlíky
-
Petra Dvor.: Dobrý den, ty Vaše vypadají právě úžasně - to je stejný recept nebo jste tam něco přidala?
-
Rohlíky jsou opravdu výborné
Moc děkuji za recept.
Ivusa...nezgumovatí , protože to nestihnou. -
Dovolila jsem si přidat rohlíky, jaké peču já s tím rozdílem, že použiju pouze hladkou mouku 500g, 300ml vlažného mléka a půl kostky čerstvého droždí. V polovině pečení potřu slanou vodou. Po vychladnutí dám zamrazit. V této době je to obzvlášť vhodné, že nemusím často do obchodu. A kdo ochutnal domácí, už jiné nechce, ani v pekařství tak dobré nemají.
-
Dobry vecer. dekuji moc za Vas recept. Ty rohliky jsou opravdu skvele. Pouzila jsem kvasnice z vyroby piva,tak maji takovy pivni nadech.
-
Petra Dvor.: Děkuji za fotečku
-
Dobrý den, přidávám fotečku. Nemám je tak hezké jako vy, ale jsou úžasné. Tak dobré už jsme dlouho neměli. Kluci je ujídají, hned jak jsem je vyndala z trouby. Zřejmě budu muset zadělat na další.
-
Ivusa: no u nás se moc dlouho ani neohřály byli pomalu do jednoho dne snědeny
ale jinak vydrží nevím odhadem jak dlouho pač jak říkám když dělám rohlíky jsou skoro hned pryč
-
Rohlíčky vypadají jako malované,jak dlouho vydrží čerstvé???Otázka zní,jestli nezgumovatí jako ty kupované ...jinak jsou opravdu krásné