Klasické křupavé domácí rohlíky

MiskaM Kuchařka: MiskaM

16 ks Slané pečivo 2 názory

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
260 ml vlažné vody
2 PL oleje
10 g soli
5 g cukru
2 KL sušeného droždí
Na potření:
1 vejce
trochu mléka
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme asi 15 minut kynout.

  3. Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík. Ty naskládáme na plech vyložený pečící fólií a necháme zhruba ještě tak 30 minut kynout.

  4. Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut do zlatova.

Poznámka

Kdo chce, může rohlíky posypat solí, kmínem, či mákem co kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klasické křupavé domácí rohlíky

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Ivusa: no u nás se moc dlouho ani neohřály byli pomalu do jednoho dne snědeny :-D ale jinak vydrží nevím odhadem jak dlouho pač jak říkám když dělám rohlíky jsou skoro hned pryč :-D

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Rohlíčky vypadají jako malované,jak dlouho vydrží čerstvé???Otázka zní,jestli nezgumovatí jako ty kupované ...jinak jsou opravdu krásné:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí rohliky křupavé rohlíky recept na domácí rohlíky domácí rohlíky recept recept na krupave rohliky recept na klasický rohlík rohlíky recept domácí křupavé rohlíčky top recepty rohliky recept na rohlíky křupavý rohlík domaci rohliky recepty recept domácí rohlíky rohlík recept křupavé rohlíky recept recepty na rohlíky recepty na domácí rohlíky domácí křupkavé rohlíky recept na rohlik křupave rohliky recepty

Zapomněl/a jsem heslo