Klasické křupavé domácí rohlíky

MiskaM Kuchařka: MiskaM

16 ks Slané pečivo 2 názory

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
260 ml vlažné vody
2 PL oleje
10 g soli
5 g cukru
2 KL sušeného droždí
Na potření:
1 vejce
trochu mléka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme asi 15 minut kynout.

  3. Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík. Ty naskládáme na plech vyložený pečící fólií a necháme zhruba ještě tak 30 minut kynout.

  4. Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut do zlatova.

Poznámka

Kdo chce, může rohlíky posypat solí, kmínem, či mákem co kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klasické křupavé domácí rohlíky

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Ivusa: no u nás se moc dlouho ani neohřály byli pomalu do jednoho dne snědeny :-D ale jinak vydrží nevím odhadem jak dlouho pač jak říkám když dělám rohlíky jsou skoro hned pryč :-D

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Rohlíčky vypadají jako malované,jak dlouho vydrží čerstvé???Otázka zní,jestli nezgumovatí jako ty kupované ...jinak jsou opravdu krásné:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí rohlíky recept domácí rohliky rohlíky recept recept na domácí rohlíky křupavý rohlík křupavé rohlíky z trouby

Zapomněl/a jsem heslo