Nutriční hodnoty (Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 154,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,90 g |
| Tuky | 67,47 g |
| – nasycené | 43,00 g |
| – nenasycené | 22,56 g |
| –– mononenasycené | 20,08 g |
| –– polynenasycené | 2,49 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 6,76 g |
| Cholesterol | 448 mg |
| Sodík | 4,25 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 36,85 g |
| – cukry | 23,69 g |
| ––– laktóza | 2,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa vcelku (zadní, oříšek) | Hovězí kýta | 500 g |
| 200 g 200 g výrazného sýru s modrou plísní (gorgonzola, rokfor, modřenín) | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| nové koření | Nové koření | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 1 velký pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vody | Voda | 72 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce portského vína | Víno portské | |
| 2 lžíce 2 lžíce rybízového džemu | Džem z červeného rybízu | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kompotovaných brusinek | Brusinky zavařené | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčicového prášku (nebo roztlučených hořčičných semínek) | Hořčice žlutá semena mletá | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| větší špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek octa | Ocet lihový | |
| pár kapek kapek worchestru | Worcestrová omáčka |