Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající kapr

Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 dny naložení

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 dny naložení )

9. 3. 2013 17:24

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie5 681 kJ / 1 358 kcal
Bílkoviny36,92 g
Tuky3,30 g
Vláknina56,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy274,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to nejchutnější kapr, který jsem kdy jedla.

V létě úžasný, stejným způsobem, jen na grilu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

13. 3. 2013 06:13

rebeka:Moc děkuji Naděnko :-K:-K:-K

rebeka rebeka

12. 3. 2013 17:42

krásně upravený kapřík:-p;-):yes::-K

Petr Z.

11. 3. 2013 11:55

Alexiss:

Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.

Alexiss Alexiss

10. 3. 2013 21:55

Petr Z.: Kapra bráním, ale jsem zvědavá- mám dotaz: proč je prodej kapra ve Španělsku zakázán a jak to přesně funguje? Tady bych zakázala jiné "potraviny", např. také pangase. :-?:-):-)

Petr Z

10. 3. 2013 21:14

Jenda Lánský:
Magor je ten, kdo to napsal!

Jenda Lánský

10. 3. 2013 17:32

Petr Z.:no No comment, vážně magor zůstane jen magorem:-))

Petr Z.

10. 3. 2013 17:05

PaprsekAdriana:
To VáS ctí!

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

10. 3. 2013 16:23

Petr Z.: Ale jestli to mám maličko přirovnat,abych to pochopila, když jsem měla obědvat v Africe chobotnice,kalamáry a sépie, málem jsem omdlela.A když jsem k večeři měla sníst ve Francii ústřici, ke který, když jsem přičichla, málem jsem zkolabovala:no::no::no: ,no a byl se mnou amen a nikdo by do mě tyto zapáchající potvory už pozřít vidět nemohl. Myslím,že je to o kultuře a já hold vyrostla na našich rybičkách a na ně nenechám dopustit.:-)

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

10. 3. 2013 16:04

Petr Z.:Nemám žádné špatné zkušenosti s nějakým zápachem kapra.Asi jsem měla vždy štěstí na říční kapříky, mám známé rybáře a sama ráda chytám. Když mi dá někdo vybrat na talíři kapra,či pstruha, poprosím od každého polovic.Já miluji všechny ryby, které jsou dobře připravené.:-p A jestli je kapr ve Španělsku zakázaný? To nic, jsou jen rozmazlený mořskými rybami a tak jim sladkovodní ryba prostě nejede.Já jsem kapra jedla pouze v naší zemi, nikdy ho vlastně nekupuji, mám ho od rybářů a znám pak tedy vážně jen kvalitu.:-)

sunny.sofi sunny.sofi

10. 3. 2013 14:29

Posílám 3. bod a za kapra se přimlouvám:-K:yes:

Petr Z.

10. 3. 2013 11:12

PaprsekAdriana:
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)

Petr Z.

10. 3. 2013 11:06

karel:
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

10. 3. 2013 08:14

Petr Z.:Prosím? Kapr nemůže být nikdy vynikající? Tak to je obrovský omyl!:-!Petře, pokud je kapr čerstvý a opravdu dobře,kuchyňsky zpracovaný, pak ani nepoznáš, že je to kapr. Můj přítel nikdy ryby žádné nejedl,měl k nim odpor od dětství, nyní jen s chutí mlaská a kroutí hlavou,že to není možný,že jí ryby, natož v tomto případě kapra. Ale chápu to, jednou jsem na návštěvě svých známých v tichosti pozřela nabídnutý kousek masíčka z kapra,sice hezky okem lahodící,ale chuť mě donutila k jediné myšlence- Opravdu takhle néééééé! Já ryby miluji a to úplně všechny.Pokud máš zkušenosti se zapáchajícím kaprem na talíři,pak to nikdy neříkej nahlas, je to ostuda, toho kdo Ti jí podal! :-)

Blanka

9. 3. 2013 22:50

A jeje tady se zas nekdo chytrej ozval....kapr je vyborny...a urcite nebude zapachat, kdyz je cerstvy a pres noc nalozeny v mlece....

karel

9. 3. 2013 22:24

Petr Z.: zřejmě vás váš rybář nemá rád a pokaždé vám dává bahňáka

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapr recept kapr recepty recept na kapra jak naložit kapra recept kapr recepty z kapra recepty na kapra leklý kapr jak upéct kapra priprava kapra jak naložit kapra před smažením top recepty kapr recepty kapr může se jíst leklý kapr jak naložit kapra na gril recepty na přípravu kapra jak udělat kapra nejchutnější způsob jak udělat kapra jak dobře upéct kapra dá se jíst leklý kapr

Suroviny: kapr, citron, česnek, sůl, koření chilli, kmín drcený, paprika sušená sladká, olej, brambory, zelenina

TopRecepty.cz

Vynikající kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8OG