Vynikající kapr

PaprsekAdriana Kuchařka: PaprsekAdriana

Doba přípravy: 2dny na naložení. Jinak je jídlo za 40 min hotové 5 porcí Ryby 18 názorů

Suroviny

1 kapr
2 citróny
2 celé paličky česneku
sůl
chilli mleté
kmín drcený
sladká paprika
olej
1 kg raných brambor
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra důkladně umyjeme pod tekoucí vodou. Vyskeletujeme a pokrájíme na libovolné kousky, které prokapame důkladně citronem. Masíčko se krásně otevře.

  2. Naložíme do mísy rozmačkaný česnek, potřeme důkladně na strany i boky kousků.

  3. Přidáme všechno koření, sůl a nakonec zakapeme olejem. Přikryjeme a dáme na 2 dny do chladna.

  4. Smažíme na rozpáleném oleji, podáváme s bramborem a libovolnou zeleninkou.

Poznámka

Je to nejchutnější kapr, který jsem kdy jedla.

V létě úžasný, stejným způsobem, jen na grilu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vynikající kapr

  • rebeka:Moc děkuji Naděnko :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásně upravený kapřík:-p;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Petr Z. Petr Z.(neregistrovaný)

    Alexiss:

    Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Petr Z.: Kapra bráním, ale jsem zvědavá- mám dotaz: proč je prodej kapra ve Španělsku zakázán a jak to přesně funguje? Tady bych zakázala jiné "potraviny", např. také pangase. :-?:-):-)

    Odpovědět

  • Petr Z Petr Z(neregistrovaný)

    Jenda Lánský:
    Magor je ten, kdo to napsal!

    Odpovědět

  • Jenda Lánský Jenda Lánský(neregistrovaný)

    Petr Z.:no No comment, vážně magor zůstane jen magorem:-))

    Odpovědět

  • Petr Z. Petr Z.(neregistrovaný)

    PaprsekAdriana:
    To VáS ctí!

    Odpovědět

  • Petr Z.: Ale jestli to mám maličko přirovnat,abych to pochopila, když jsem měla obědvat v Africe chobotnice,kalamáry a sépie, málem jsem omdlela.A když jsem k večeři měla sníst ve Francii ústřici, ke který, když jsem přičichla, málem jsem zkolabovala:no::no::no: ,no a byl se mnou amen a nikdo by do mě tyto zapáchající potvory už pozřít vidět nemohl. Myslím,že je to o kultuře a já hold vyrostla na našich rybičkách a na ně nenechám dopustit.:-)

    Odpovědět

  • Petr Z.:Nemám žádné špatné zkušenosti s nějakým zápachem kapra.Asi jsem měla vždy štěstí na říční kapříky, mám známé rybáře a sama ráda chytám. Když mi dá někdo vybrat na talíři kapra,či pstruha, poprosím od každého polovic.Já miluji všechny ryby, které jsou dobře připravené.:-p A jestli je kapr ve Španělsku zakázaný? To nic, jsou jen rozmazlený mořskými rybami a tak jim sladkovodní ryba prostě nejede.Já jsem kapra jedla pouze v naší zemi, nikdy ho vlastně nekupuji, mám ho od rybářů a znám pak tedy vážně jen kvalitu.:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Posílám 3. bod a za kapra se přimlouvám:-K:yes:

    Odpovědět

  • Petr Z. Petr Z.(neregistrovaný)

    PaprsekAdriana:
    My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)

    Odpovědět

  • Petr Z. Petr Z.(neregistrovaný)

    karel:
    V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.

    Odpovědět

  • Petr Z.:Prosím? Kapr nemůže být nikdy vynikající? Tak to je obrovský omyl!:-!Petře, pokud je kapr čerstvý a opravdu dobře,kuchyňsky zpracovaný, pak ani nepoznáš, že je to kapr. Můj přítel nikdy ryby žádné nejedl,měl k nim odpor od dětství, nyní jen s chutí mlaská a kroutí hlavou,že to není možný,že jí ryby, natož v tomto případě kapra. Ale chápu to, jednou jsem na návštěvě svých známých v tichosti pozřela nabídnutý kousek masíčka z kapra,sice hezky okem lahodící,ale chuť mě donutila k jediné myšlence- Opravdu takhle néééééé! Já ryby miluji a to úplně všechny.Pokud máš zkušenosti se zapáchajícím kaprem na talíři,pak to nikdy neříkej nahlas, je to ostuda, toho kdo Ti jí podal! :-)

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    A jeje tady se zas nekdo chytrej ozval....kapr je vyborny...a urcite nebude zapachat, kdyz je cerstvy a pres noc nalozeny v mlece....

    Odpovědět

  • karel karel(neregistrovaný)

    Petr Z.: zřejmě vás váš rybář nemá rád a pokaždé vám dává bahňáka

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kapr recept kapr recepty recept na kapra jak naložit kapra recept kapr recepty z kapra recepty na kapra leklý kapr priprava kapra jak upéct kapra jak naložit kapra před smažením recepty kapr může se jíst leklý kapr jak naložit kapra na gril recepty na přípravu kapra jak udělat kapra nejchutnější způsob jak udělat kapra jak dobře upéct kapra dá se jíst leklý kapr vynikajici

Zapomněl/a jsem heslo