Nutriční hodnoty (Perníčky II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 318 kJ / 2 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,31 g |
| Tuky | 64,12 g |
| – nasycené | 31,74 g |
| – nenasycené | 25,80 g |
| –– mononenasycené | 19,40 g |
| –– polynenasycené | 6,40 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 646 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 521,74 g |
| – cukry | 245,26 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 140 g 140 g cukru moučka | Cukr bílý | 140 g |
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |