

Nakládaný bůček
Suroviny
- 1 kg vepřového bůčku dle vlastní volby - libový - tučnější
- 12 stroužků česneku
- 6 kuliček celého pepře
- 6 bobkových listů
- lžička soli
- Pasta na potírání:
- 15 stroužků česneku - utřít
- 1 KL pepře
- 1 KL sladké papriky
- 1 KL kari
- 1 KL grilovacího koření
- do pasty přidáme lžičku soli
- kdo má rád ostré, tak přidá chilli koření
- nakonec přidáme pár kapek worcesteru
Postup přípravy receptu
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci, zhruba 30 min. s česnekem, pepřem a bobkovým listem.
Necháme vychladnout a pak smícháme pastu na potírání, kterou potřeme celý kousek masa.
Zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Takto uvařený a potřený bůček musíme nechat v lednici 7 dní! Musíme vydržet a můžeme krájet.
Poznámka od kuchařky
Takto udělaný bůček lze konzumovat s chlebem nebo se hodí na nářezové mísy k různým příležitostem.
Já ho dělám hlavně na Silvestra nebo k různým oslavám. Hlavně se musí vydržet těch 7 dní!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nakládaný bůček
-
Dneska jsem nakrojila, vynikající ! Do směsi doporučuji přidat sůl ! Alespoň lžičku , grilovací koření je málo slané. Do vody na vaření příště přidám také sůl na plný dvě lžíce. Velmi chutné !
-
Veronika.Hrozna: Nepřekládám, včera putoval do hrnce. Po uvaření do měkka 2,5 hodiny se obalil do namixované směsi , uložil do alobalu a nechal úplně vychladit. Vařila jsem v osolené vodě s kořením. Do vody jsem dala 1,5 PL soli. Směs voněla už při výrobě, takže o výsledek strach nemám.
S kvašenými okurkami a chlebem , v tomto vedru jídlo pro gurmána !
-
Do jaké konzistence je potřeba ten bůček uvařit ? Úplně do měkka nebo na skus? Mám v mrazáku bůček a jen ho překládám z místa na místo!
-
tento recept som hľadala asi rok
super
-
Tento recept dělám už 35 roků a vždy se poněm můžeme utlouct.Je to tak dobrý, že ani nečekáme těch 7 dní. Dělala ho maminka mé manželky od které jsem ten recept získal. Původ tohoto receptu je v Maďarsku. Skvělá ňamka
-
ruzena: To je snad jasné, že se může uvařit v jakémkoli hrnci
-
Já takto dělám bůček každou naší rodinnou událost.Má vždy úspěch.
-
Takovy jsem delavala pred mnoha lety (kdyz jsem byla jeste mlada) na Silvestra. Ovsem bez kari a grilovaciho koreni. Nam chutna ta paprikovo cesnekova chut. Dnes si uz nemuzu takove dobroty dovolit, ale bodika pridavam.
Diky za pripomenuti. Asi udelam pro zete, az prijede s rodinkou......
-
petr:dá se uvařit i v normálním hrnci....to není nutnost mít tlakový hrnec
ten jenom zkracuje dobu vaření
-
Chtěl bych se zeptat co kdys nemam tlakovy hrnec jak se to da uvařit?
-
Natalka: Já bůček vařím v osolené okořeněné vodě. A v běžném grilovacím koření sůl je. Navíc použití většího množství česneku snižuje nutnost víc solit
-
Prosim Vas,a ten bucek se nesoli? Niukde tam nevidim sul v receptu. jen pak trosicku grilovaciho kořeni. to nemuze osolit kilo bucku prece
vysvetli mi to nekdo?
-
lomacka- a co já , jsem vosk, jsem z Livínova
-
lomacka:Nejsem z Litvajzu
jsem z Jirkova,ale v Litvajzu jsem byla na intru 2 roky
ale už dáááááávno
-
Růžo nejsi z Litvajzu