Nakládaný bůček

ruzena Kuchařka: ruzena

Doba přípravy: 30 min.vaření+2O min.příprava pasty k natírání Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

1 kg vepřového bůčku dle vlastní volby - libový - tučnější
12 stroužků česneku
6 kuliček celého pepře
6 bobkových listů
lžička soli
Pasta na potírání:
15 stroužků česneku - utřít
1 KL pepře
1 KL sladké papriky
1 KL kari
1 KL grilovacího koření
do pasty přidáme lžičku soli
kdo má rád ostré, tak přidá chilli koření
nakonec přidáme pár kapek worcesteru
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček uvaříme v tlakovém hrnci, zhruba 30 min. s česnekem, pepřem a bobkovým listem.

  2. Necháme vychladnout a pak smícháme pastu na potírání, kterou potřeme celý kousek masa.

  3. Zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Takto uvařený a potřený bůček musíme nechat v lednici 7 dní! Musíme vydržet a můžeme krájet.

Poznámka

Takto udělaný bůček lze konzumovat s chlebem nebo se hodí na nářezové mísy k různým příležitostem.

Já ho dělám hlavně na Silvestra nebo k různým oslavám. Hlavně se musí vydržet těch 7 dní!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 391 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný bůček

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dneska jsem nakrojila, vynikající ! Do směsi doporučuji přidat sůl ! Alespoň lžičku , grilovací koření je málo slané. Do vody na vaření příště přidám také sůl na plný dvě lžíce. Velmi chutné !:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: Nepřekládám, včera putoval do hrnce. Po uvaření do měkka 2,5 hodiny se obalil do namixované směsi , uložil do alobalu a nechal úplně vychladit. Vařila jsem v osolené vodě s kořením. Do vody jsem dala 1,5 PL soli. Směs voněla už při výrobě, takže o výsledek strach nemám. :yes: S kvašenými okurkami a chlebem , v tomto vedru jídlo pro gurmána !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Do jaké konzistence je potřeba ten bůček uvařit ? Úplně do měkka nebo na skus? Mám v mrazáku bůček a jen ho překládám z místa na místo!

    Odpovědět

  • selmabesna selmabesna

    :-O tento recept som hľadala asi rok <3 super <3

    Odpovědět

  • chrticek chrticek(neregistrovaný)

    Tento recept dělám už 35 roků a vždy se poněm můžeme utlouct.Je to tak dobrý, že ani nečekáme těch 7 dní. Dělala ho maminka mé manželky od které jsem ten recept získal. Původ tohoto receptu je v Maďarsku. Skvělá ňamka:-)

    Odpovědět

  • Ladislav Hartych Ladislav Hartych(neregistrovaný)

    ruzena: To je snad jasné, že se může uvařit v jakémkoli hrnci:-O

    Odpovědět

  • Miluše Rybánská Miluše Rybánská(neregistrovaný)

    Já takto dělám bůček každou naší rodinnou událost.Má vždy úspěch.

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Takovy jsem delavala pred mnoha lety (kdyz jsem byla jeste mlada) na Silvestra. Ovsem bez kari a grilovaciho koreni. Nam chutna ta paprikovo cesnekova chut. Dnes si uz nemuzu takove dobroty dovolit, ale bodika pridavam. :yes: Diky za pripomenuti. Asi udelam pro zete, az prijede s rodinkou......:-K

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    petr:dá se uvařit i v normálním hrnci....to není nutnost mít tlakový hrnec:-))ten jenom zkracuje dobu vaření:-))

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    Chtěl bych se zeptat co kdys nemam tlakovy hrnec jak se to da uvařit?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Natalka: Já bůček vařím v osolené okořeněné vodě. A v běžném grilovacím koření sůl je. Navíc použití většího množství česneku snižuje nutnost víc solit ;-)

    Odpovědět

  • Natalka Natalka(neregistrovaná)

    Prosim Vas,a ten bucek se nesoli? Niukde tam nevidim sul v receptu. jen pak trosicku grilovaciho kořeni. to nemuze osolit kilo bucku prece :-// vysvetli mi to nekdo?

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    lomacka- a co já , jsem vosk, jsem z Livínova:-*

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    lomacka:Nejsem z Litvajzu:-Djsem z Jirkova,ale v Litvajzu jsem byla na intru 2 roky:-)):-)):-))ale už dáááááávno:-D

    Odpovědět

  • lomacka lomacka

    Růžo nejsi z Litvajzu :-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nakládaný búček naložený bůček nakládaný pečený bůček jak naložit bůček na pečení nakládaný bůček pečený bůček v alobalu peceny nalozeny bucek recept na nakládaný buček nakládaný vepřový bůček jak naložit bůček naložený česnekový bůček nakládaný bůček na pečení nakládaný bůček recept top recepty nakládaný bůček naložený pečený bůček bůček pečený nakládaný bůček nalozeny bucek v alobalu naložený a pečený bůček vařený bůček

Zapomněl/a jsem heslo