Nutriční hodnoty (Selská bramboračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 122 kJ / 746 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,08 g |
| Tuky | 31,99 g |
| – nasycené | 14,83 g |
| – nenasycené | 16,40 g |
| –– mononenasycené | 12,47 g |
| –– polynenasycené | 3,92 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 28,29 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 318 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 86,70 g |
| – cukry | 13,99 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 list 1 list kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 hrst 1 hrst hub | Hřib čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| vývar | Vývar masový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 3.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nať petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| nať pažitky | Pažitka čerstvá | |
| vepřové uzené koleno (nebo žebírka, salám, dle chuti) | Vepřové koleno bez kosti uzené |