Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s medem a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 156 kJ / 2 666 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,86 g |
| Tuky | 138,24 g |
| – nasycené | 73,80 g |
| – nenasycené | 59,62 g |
| –– mononenasycené | 45,98 g |
| –– polynenasycené | 13,64 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 24,10 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 129 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 307,07 g |
| – cukry | 191,51 g |
| ––– laktóza | 1,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky (1,5 sklenky) | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 30 g 30 g cukru písek (1/3 sklenky) | Cukr bílý | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 8 lžic 8 lžic másla (Hery) | Máslo kravské | 80 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 40 g 40 g cukru (1/4 sklenky) | Cukr bílý | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
| 40 g 40 g mandlových lupínků (1/4 sklenky) | Mandle loupané | 40 g |
| skořice | Skořice ceylonská |