Nutriční hodnoty (Francouzské brambory sypané sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 253 kJ / 2 212 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,98 g |
| Tuky | 134,07 g |
| – nasycené | 65,61 g |
| – nenasycené | 60,47 g |
| –– mononenasycené | 51,69 g |
| –– polynenasycené | 8,78 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 824 mg |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 9,53 g |
| Sacharidy | 171,48 g |
| – cukry | 15,53 g |
| ––– laktóza | 1,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg den předem uvařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 špekáčky | Špekáček | |
| 10 dkg 10 dkg anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 2-3 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 175 g |
| 10 dkg 10 dkg NIVY | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| Worcester | Worcestrová omáčka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření na americké brambory | Grilovací koření | |
| pepř | Pepř černý |