Znojemská specialita z časopisu Blesk

Vepřové maso Doba přípravy: 1,5 hod. 16 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1,5 hod. 16 názorů

Suroviny 4 porce

500 g vepřového plecka
1 cibule
100 g sádla
60 g rajského protlaku
1 l vývaru
1 lžíce hladké mouky
2 sterilované okurky
50 g sterilovaného hrášku
50 g sterilované mrkve
150 ml piva
pepř
mletá sladká paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.

  2. Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.

  3. Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
    Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Blesk Vaše recepty, autorkou je Jindřiška Mlecová z Olomouce.

Recept jen malinko poupraven.

Komentáře k receptu Znojemská specialita z časopisu Blesk

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: recept znám a dělám, je to skvělé :-K

    Odpovědět

  • senky senky

    To by mi teda chutnalo:yes::-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ivulinko, tvoje kuchařské výtvory musí každého oslovit :yes::-D - opět nádherné foto:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Mám veľmi rada tvoje fotky...a že by mi u teba chutilo, to je tiež fakt...;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Ivi, pěkný recept, znám a ráda dělám. Tvé fotky jsou jako vždy bez chyby. . . ;-):yes:+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ty,nech toho,jooo:-?:-?:-// ještě jsem neudělala to tvé plecko s libečkem a už zase taková laskomina:-p:-p:yes: nestíháám:-!:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Moc hezký recept:-p+7:yes:a na fotkách prudce jedlý:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

  • Daniella O. Daniella O.

    Ivulinko, moc pekne, ukladam ;-):-p:-K +6.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (autorka receptu)

    Manka47: jé, to se mi ještě nestalo:-S, no pod maso, když se dusí, díky za povšimnutí, už to jdu opravit, zbytek půllitru vypít po obědě:-!

    Odpovědět

  • Manka47 Manka47

    Zajímavý recept. Určitě vyzkouším.:-)) Jen malý dotaz, kam s tím pivkem?:-D:-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K:-p;- mnamka je to, to moc: lákavé, dala bych si i s kolínkama:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Chválím, my taky hovězí moc nemusíme :-8.
    Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu ;-)
    Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-) Znojemskou také dělám z hovězího ,ale i tohle vypadá dobře, vyzkouším s rýží :-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kzajimavý recept:-*ukládám a tobě posílám bodík:yes:+3

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: speciality z vepřoveho recepty blesk recepty speciality z veproveho masa recepty blesk fazolový gulaš s klobásou recepty blesk fazolový gulaš s klobásou speciality recepty speciality z plecka speciality pečená masa recepty speciality z masa časopis blesk maminčiny recepty fazolový guláš speciality z vepřového masa recepty bleskrecepty vepřove recepty speciality blesk speciality z vepřového plecka blesk vaše recepty znojemska z veproveho maminciny recepty hovezi po znojemsku speciality z vepřového masa na pive