Nutriční hodnoty (Můj segedín s domácím knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 647 kJ / 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 16,34 g |
| – nasycené | 3,96 g |
| – nenasycené | 8,21 g |
| –– mononenasycené | 6,86 g |
| –– polynenasycené | 1,36 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 271 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa | Vepřová kýta | 500 g |
| 500-600 g 500-600 g kysaného zelí (1 sklenice) | Zelí bílé kvašené | 550 g |
| 0,5 l 0,5 l vývaru (nebo vody a bujónu) | Vývar masový | 500 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |