Vepřové výpečky na černém pivu

Suroviny

500 g vepřového bůčku
1 kg vepřové kýty
6-7 cibulí
10 stroužků česneku
500 ml černého piva
sůl
mletý pepř
sladká paprika
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky, vše osolíme, přidáme koření a dobře promícháme.

  2. Směs uložíme do zapékací mísy, podlijeme pivem, zakryjeme a dáme péct na 160-170°C asi 90 minut.

  3. Odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena.
    Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Upraveno z web.iprima.cz

Komentáře k receptu Vepřové výpečky na černém pivu

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    zizala: děkuji za vyzkoušení i krásnou fotku <3:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    <3:yes: Díky za recept. Příště dám víc papriky a asi měly být menší kousky masa :-(
    Ale i tak nám moc chutnalo.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    horseska: díky za zprávu :-):-K

    Odpovědět

  • horseska horseska

    Výborný recept! Dělala jsem jako rodinný nedělní oběd a každý si přidal a samozřejmě chválil :yes::-8

    Odpovědět

  • Sachmetka Sachmetka

    Peču tak již několik let, dělám tak i kuře .. peču pomalu cca 2 hodiny.... maso se jen rozsýpá :-p

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    cathleen: No,špatný nápad to rozhodně není a také to tak někdy podle Tebe udělám<3Když se u nás sejde"omladina"tak část frfňá,že jsou výpečky tučnější a Ti druzí jsou spokojeni,protože to tak mají rádi:-DTvůj recept je príma kompromis:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Anna Kocikova: původně jsem chtěla použít jen bůček (mívají tu krásný), ale zrovna mi donesli z obchodu velice tučný kus, tak jsem to promíchala s libovější kýtou.;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam:yes::-KTaké maso raději podlévám černým pivem,než světlým,ale na výppečky mě také ještě nenapadlo použít 2 druhy masa:-8
    Jana Pa:Jani,maso můžeš udělat i na sporáku v kastrolu,nebo papińáku a pak část šťávy prudkým varem bez pokličky nechat vydusit;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    To musí být "mlask", ale pokud není trouba (u nás odešla), tak si nechám snít , ale recept je určitě :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Drobek: díky, bylo to výborné :-8

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Moc pěkné. Sice výpečky dělám, dělám i bavorskou pečeni na černém pivu, ale proč mně nikdy nenapadlo to skloubit je mi záhadou. :-O
    Bod, první, už je tam.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové výpečky na pivu vepřové výpečky pomalu pečené vepřové maso na černém pivu vepřové na černém pivu vepřové maso na černém pivě vypecky z kyty vepřové výpečky výpečky na pivu vepřové na pivu vepřové plátky na černém pivu vepřové na pivě vypecky na pive vepřové maso na pivu pečené výpečky vepřové výpečky na pivě vepřové kostky na černém pivu vepřová kýta na černém pivu maso na černém pivu vypecky z veprove kyty vepřové na černém pivě