Nutriční hodnoty (Knäckebrod - jemný křupavý chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 864 kJ / 2 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 140,55 g |
| – nasycené | 87,70 g |
| – nenasycené | 50,30 g |
| –– mononenasycené | 43,00 g |
| –– polynenasycené | 7,30 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 423 mg |
| Sodík | 3,11 g |
| Sůl | 7,75 g |
| Sacharidy | 331,03 g |
| – cukry | 59,03 g |
| ––– laktóza | 13,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g žitné mouky hladké | Mouka žitná hladká | 200 g |
| 200 g 200 g žitné mouky hrubé | Mouka žitná hladká | 200 g |
| 160 g 160 g studeného másla | Máslo kravské | 160 g |
| 250 ml 250 ml studeného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1,5 PL 1,5 PL práškového cukru | Cukr bílý | 37.5 g |
| 1/2 PL 1/2 PL soli | Sůl mořská | 7.5 g |
| slunečnicový olej | Olej slunečnicový |