Nutriční hodnoty ("Potaje" - fazolovočočková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 947 kJ / 943 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,98 g |
| Tuky | 5,28 g |
| – nasycené | 0,85 g |
| – nenasycené | 4,36 g |
| –– mononenasycené | 1,28 g |
| –– polynenasycené | 3,09 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 52,44 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 137,12 g |
| – cukry | 10,93 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové kosti (po vykostění krkovice) | Kost vepřová | |
| 1 hrnek 1 hrnek čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek černých fazolí (originál užívá černé, ne červené či barevné, ale jde to i z nich) | Fazole černé oko | |
| 1 1 Masox | Bujón hovězí | |
| 1 PL 1 PL polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 15 ml |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 PL 1 PL kečupu či rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 PL 1 PL Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská |