Nutriční hodnoty (Černá omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 9 301 kJ / 2 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 167,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,13 g |
| Tuky | 91,42 g |
| – nasycené | 23,02 g |
| – nenasycené | 64,72 g |
| –– mononenasycené | 41,17 g |
| –– polynenasycené | 23,54 g |
| ––– omega 3 | 5,23 g |
| Vláknina | 34,51 g |
| Cholesterol | 332 mg |
| Sodík | 4,04 g |
| Sůl | 9,98 g |
| Sacharidy | 166,61 g |
| – cukry | 121,36 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-750 g 500-750 g zaječího masa (nebo králičí, kuřecí stehna) | Zajíc stehno | 625 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce povidel | Povidla | 46 g |
| 50 g 50 g sušených švestek | Švestky sušené | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mandlí | Mandle neloupané | 30 g |
| 100 g 100 g perníku | Perník | 100 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 kolečka 2 kolečka citronu | Citrón čerstvý | |
| ocet (nebo citronová šťáva) | Ocet lihový |