Nutriční hodnoty (Perníková chaloupka ja-ma)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 097 kJ / 4 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,89 g |
Tuky | 67,65 g |
– nasycené | 32,44 g |
– nenasycené | 27,91 g |
–– mononenasycené | 20,21 g |
–– polynenasycené | 7,70 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 3,58 g |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 780,85 g |
– cukry | 424,27 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 dkg 50 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
14 dkg 14 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 140 g |
5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
10 dkg 10 dkg medu | Med nepasterovaný | 100 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 15 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
160-200 g 160-200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 180 g |
1 lžička 1 lžička citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
1 lžička 1 lžička bramborového škrobu | Bramborový škrob | 5 g |