Nutriční hodnoty (Adventní věnec z perníku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 655 kJ / 4 220 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,81 g |
Tuky | 92,68 g |
– nasycené | 22,46 g |
– nenasycené | 60,50 g |
–– mononenasycené | 39,40 g |
–– polynenasycené | 21,10 g |
––– omega 3 | 1,58 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 755,04 g |
– cukry | 409,86 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
300 g 300 g cukru | Cukr bílý | 300 g |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
100 g 100 g tuku (změklého) | Margarín | 100 g |
trošku trošku kakaa | Kakao prášek | |
koření do perníku (hotové nebo 3 ks hřebíčku, 1 badyán, skořice, anýz) | Perníkové koření |