Nutriční hodnoty (Perníkový věnec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 874 kJ / 3 077 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,65 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,29 g | 
| Tuky | 68,12 g | 
| – nasycené | 19,24 g | 
| – nenasycené | 42,20 g | 
| –– mononenasycené | 27,40 g | 
| –– polynenasycené | 14,80 g | 
| ––– omega 3 | 1,06 g | 
| Vláknina | 23,00 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 3,59 g | 
| Sůl | 0,60 g | 
| Sacharidy | 531,83 g | 
| – cukry | 239,57 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 40 dkg 40 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g | 
| 14 dkg 14 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 140 g | 
| 6 dkg 6 dkg tuku | Margarín | 60 g | 
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 10 dkg 10 dkg medu | Med nepasterovaný | 100 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa (nemusí být) | Kakao prášek | 50 g | 
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g | 
| anýz | Anýz semena | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| zázvor | Zázvor sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| badyán | Badyán | |
| skořice (celkem asi 2 lžičky) | Skořice ceylonská |