Nutriční hodnoty (Vánoční perníkové dárečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 31 422 kJ / 7 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 120,06 g |
Tuky | 135,24 g |
– nasycené | 64,88 g |
– nenasycené | 55,80 g |
–– mononenasycené | 40,40 g |
–– polynenasycené | 15,40 g |
––– omega 3 | 1,41 g |
Vláknina | 30,60 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 554 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 1 402,49 g |
– cukry | 686,51 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg prosáté hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
400 g 400 g moučkového cukru | Cukr bílý | 400 g |
300 g 300 g medu | Med nepasterovaný | 300 g |
4 4 celá vejce | Vejce slepičí | 280 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 30 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
trocha trocha rumu | Rum | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
kakao (podle barvy) | Kakao prášek | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
bílky | Vaječný bílek | |
potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |