Nutriční hodnoty (Fazolková s vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 990 kJ / 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,02 g |
| Tuky | 15,18 g |
| – nasycené | 3,67 g |
| – nenasycené | 7,03 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 2,16 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 1,30 g |
| Sůl | 3,17 g |
| Sacharidy | 6,35 g |
| – cukry | 0,53 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| zelené fazolky (možno i sterilované) | Fazolky čerstvé | |
| 1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| zelené bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské |