Nutriční hodnoty (Vánoční zapečená jablka se zmrzlinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 067 kJ / 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,52 g |
Tuky | 15,34 g |
– nasycené | 6,42 g |
– nenasycené | 6,23 g |
–– mononenasycené | 4,92 g |
–– polynenasycené | 1,31 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 8,84 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,93 g |
– cukry | 59,12 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
1 1 hřebíček | Hřebíček | |
1/2 1/2 badyánu | Badyán | |
8 8 vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
2 lžíce 2 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 30 g |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
1/4 1/4 citronu | Citrón čerstvý | 22.5 g |
vanilková zmrzlina | Zmrzlina vanilková |