Halušky se sýrem a tvarohem

toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 10 názorů

32

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vody
2 celá vejce
sůl
100 g tvrdého sýra
200 g tvarohu
100 g anglické slaniny
1 malá cibule
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody a vajec zaděláme těstíčko.

  2. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu a přes síto na halušky těsto protlačíme do vroucí vody. Krátce povaříme, scedíme a halušky propláchneme vřelou vodou.

  3. Mezitím rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a orestujeme jemně nakrájenou cibulku. Horké halušky posypeme nastrouhaným sýrem, rozdrobeným tvarohem a polijeme rozškvařenou slaninou s cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Halušky se sýrem a tvarohem

  • tajne tajne(neregistrovaný)

  • karel karel(neregistrovaný)

    asi to bude všechno jinak:-//

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Asi tam má být 1 hrnek vody, ale to jen tak odhadem,já na halušky, "špercle" nic neměřím, tak,aby to nebylo řídké,ani husté,tak by to asi mohlo být 1 hrnek vody a jeden hrnek mouky.

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Jani, kolik vody? Nevypadlo tam něco? Je tam "1 hrnku" vody. Nemá to být třeba 1/2 nebo tak něco?:-O Je mi fuk, jestli to jsou halušky nebo špercle.:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Bajaja-tak tvé moto-neberte mne moc vážně,beru vážně:-D:-)),protože si z nás děláš určitě legraci,když i v tvém komentáři jsou pořádné chyby,že?:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    A pravdaže, nikdy sa nepreplachujú, len sa nechajú otiecť.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Paprika má pravdu, toto halušky nie sú, sú to nokerle. Ale na Slovensku sa niekedy názvom halušky označuje všetko : aj halušky, aj nokerle, dokonca aj rezance:-D Niekde sa nehovorí rezance s makom, ale halušky s makom. Správne by to ale halušky byť nemali:-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Halušky určitě neproplachovat. Ale tohle podle mně nejsou halušky.:-! Ty se dělají z bramborového těsta. Tohle vypadá na špecle alias nokerle od Tejaji.
    Bajajo, odpusť nám to. Ale s tím nadšením a nasazením, s jakým píšeme své komentáře, nám to holt někdy ulítne. :-8;-)

    Odpovědět

  • bajaja bajaja

    Taky myslím, že se hakušky neproplachujou, ale vypadají, že na ně mám děsnou chuť.:-p Jo a děvčatam myslim, že už to tu bylo: po čárce za slovem a tečce se dělá mezera - prosim, prosim:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Pokud můžu,tak halušky se nemají vůbec proplachovat,Do misky se má vložit to,s čím je chceme,v tomto případě tvaroh a sýr a na to dát horké halušky pouze scezené a pořádně promíchat a potom přimíchat vyškvařenou slaninu,Já jsem je s tvarohem ještě nedělala a k tomu ten sýr,vůbec to nemusí být špatné.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: špercle špercle recept halušky těsto domaci halusky těsto na halušky hakušky haluškové těsto halusky s jablky recept na špercle bramborové špercle halušky z bramborového těsta jídlo s tvarohem recepty špercle recept špercle nokerle jídla z tvarohu domácí halušky recept recept na domácí halušky hakušky recept halušky

Zapomněl/a jsem heslo