Nutriční hodnoty (Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 709 kJ / 1 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 163,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,10 g |
| Tuky | 24,90 g |
| – nasycené | 13,27 g |
| – nenasycené | 9,90 g |
| –– mononenasycené | 7,90 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 436 mg |
| Sodík | 438 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 90,06 g |
| – cukry | 7,96 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 700 g |
| 8 8 brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 300-400 g 300-400 g žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| drůbeží vývar (podle potřeby) | Vývar kuřecí | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| granulovaný česnek | Česnek sušený | |
| houbové koření (možno vynechat) | Provensálské koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový |