Nutriční hodnoty (Avokádovo-rajčatový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 981 kJ / 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,34 g |
| Tuky | 41,51 g |
| – nasycené | 5,67 g |
| – nenasycené | 35,71 g |
| –– mononenasycené | 30,27 g |
| –– polynenasycené | 5,43 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 5,49 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,72 g |
| Sacharidy | 19,25 g |
| – cukry | 9,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 15 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky Dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky oregána | Oregano sušené | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 2.5 ml |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky bílého pepře | Pepř bílý | 1.25 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku na tenké plátky nebo třený | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 7.5 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 3 3 střední rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 avokádo | Avokádo čerstvé |