Nutriční hodnoty (Babiččin králík na černo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 386 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,48 g |
| Tuky | 83,27 g |
| – nasycené | 47,08 g |
| – nenasycené | 35,13 g |
| –– mononenasycené | 31,04 g |
| –– polynenasycené | 4,09 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 847 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 9,75 g |
| – cukry | 6,60 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 králičí stehna | Králík stehna | |
| 5 dkg 5 dkg slaniny | Špek | 50 g |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule (větší) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 zrnka 3 zrnka pepře | Pepř černý | |
| 3 zrnka 3 zrnka nového koření | Nové koření | |
| 3 zrnka 3 zrnka jalovce | Jalovec sušený | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| vývar (příp. voda na podlévání) | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 mrkev (větší) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| povidla | Povidla | |
| perník (mletý) | Perník | |
| sušené švestky | Švestky sušené | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| rozinky | Rozinky | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| brusinky | Brusinky zavařené |