Můj domácí chleba

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: asi 3 hodiny Slané pečivo 8 názorů

Suroviny

1 kg hladké mouky
cukr krystal
2x sypké kvasnice
250 ml vlažné vody
2 lžičky drceného kmínu
3 lžičky soli
špetka fenyklu
2 polévkové lžíce 8% octa
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek.

  2. Mezitím svaříme 300 ml vody s kmínem, feniklem a solí. Necháme přejít varem, vypneme a přidáme ocet.

  3. Vychladíme ( vlažné ) a přidáme do kvásku a zpracujeme v tužší těsto, pokud by se vám nechtělo spojit, můžete podle potřeby přidat převařenou vodu.

  4. Dáme na teplo vykynout asi 3/4 hodiny, poté znovu zpracujeme na hladké těsto a necháme opět 3/4 hodiny kynout.

  5. Potom zpracujeme, vytvoříme bochník, dáme na vymazaný moukou vysypaný plech, uděláme do bochníku důlek, dáme pod utěrku vykynout.

  6. Potřeme slanou vodou, pečeme na 250°C na 10 - 15 minut po vytvoření kůrky, pak snížíme teplotu na 50°C a pečeme 1 hodinu. Upečené vychladíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj domácí chleba

  • Josef Buchta-Ostrava Josef Buchta-Ostrava(neregistrovaná)

    Včera jsem zkusil -skvělý!! Mouku jsem použil z polska Babiččinu:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    issa88:těším se na fotku :-K

    Odpovědět

  • issa88 issa88

    chlebík moc dobrý dvakrát se mi po něm zaprášilo tak snad dnes stihnu vyfotit:yes:

    Odpovědět

  • Adriana a Eric Adriana a Eric(neregistrovaný)

    ahojky lidickyy, tak mi mockrat dekujem za radicku .. povedl jse nam moc vybirnejj.. ale zapla jsem troubu na 240 stupnu na deset min pak jsem vlozila chleb do vyhrate trouby a hned jsem to stahla na 200 stuplnu a nechala jsem ho tam 20 min pak jsem ho parkrat propichala jestly je hotovy a byl tak jsem ho vyndala a zabalyla do uterky aby byl tak jak ma byt ..papa dekujem za precteniii...:-8:-))

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    fotku dodám k řezu , koření převařuji aby trochu změklo:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Zdeni, mám dotaz. Proč vodu svařuješ s kořením? A nebyla by fotka řezu?:-8

    Odpovědět

  • Zdenka+++ Zdenka+++(neregistrovaný)

    nespletla jsem se prvních 10-15 mínut na 250 ° c a potom stáhnout na 50°:-)c a pečeme 1 hodinu na těch 50 st.

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    :yes:+1,Zdenka, nepomýlila si sa v zníženej teplote pri pečení? Naozaj len 50 stpňov? Dakujem:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: pečeme domácí chleba recepty domácí chléb domácí chleba recepty na pečení domácího chleba pečeme domácí chleba pečeme domácí chléb - recepty pečeme domácí chléb recept na domácí chleba domácí chleba top recepty domácí chleba pro zacatecniky recepty s feniklem můj chleba domaci chléb top pečeni domaciho chleba domácí chléb top recepty top domaci chleba domaci ryzovy chleba muj domácí domácí bramborový chléb recept na pečení chleba

Zapomněl/a jsem heslo