Nutriční hodnoty (Hovězí závitky s křenovou nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 136 kJ / 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,90 g |
| Tuky | 78,67 g |
| – nasycené | 38,30 g |
| – nenasycené | 34,59 g |
| –– mononenasycené | 29,23 g |
| –– polynenasycené | 5,36 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 3,22 g |
| Cholesterol | 579 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 43,90 g |
| – cukry | 12,12 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky zadního hovězího masa | Hovězí kýta | |
| dijonská hořčice | Hořčice dijonská | |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 45 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 4 dkg 4 dkg strouhanky | Strouhanka pšeničná | 40 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 5 dkg 5 dkg anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |