Tuňák steak s hranolky
Lahodné maso z tuňáka patří k tomu nejlepšímu, co nám moře nabízí, a právem si proto zaslouží pečlivou přípravu. Aby vynikla chuť jemného masa, stačí když steaky ochutíme solí a pepřem. Poté je krátce opečeme na másle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 311 kJ / 74 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,07 g |
Tuky | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky, nejlépe chlazené, ale mohou být i mražené, opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran.
Krok 2: Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Uložíme do chladu na 30–60 minut.
Krok 3: Na pánev dáme rozpálit velmi malé množství oleje a vložíme steaky. Prudce opečeme a při otočení přidáme plátek másla. Dále již postupujeme podle námi požadovaného stupně propečení.
Krok 4: Po opečení steaky necháme ještě cca 3–5 minut odpočinout a podáváme.
Krok 5: Výbornou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a na kostky nakrájené čerstvé mango.
Zveřejněno 2. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňák steak s hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZx1
Moje poznámka
Tuňák steak s hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZx1
Nejnovější recepty
Chuťovky s pomazánkou z tresky a la losos
Přidáno před 1 hodinou
Domácí likér z ledových kaštanů
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 7 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný koňak
Martina88 před 1 hodinou
Linecká kolečka III.
Panova před 1 hodinou
Linecké cukroví
Panova před 1 hodinou
Mandlovo-makové hvězdičky
Panova před 1 hodinou
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 1 hodinou
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 3 hodinami
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 4 hodinami
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
tuňák recept,
priprava tunaka,
tuňák recepty,
tunákový steak,
stejk z tunaka,
tuňákový steak recept,
mrazeny tunak,
recept tuňák,
jak připravit tuňáka,
tuňák příprava,
tuńák,
top recepty- tunák,
recept na tunáka,
tuňákový steak recepty,
jak upravit tuňáka,
tunák- recepty,
tuňák stejk,
recepty tuňák,
recepty z mraženého tuňáka,
mražený tuňák recepty
Suroviny:
filet z tuňáka,
hranolky,
pepř čtyř barev,
máslo,
sůl,
olej
Komentáře (17)