Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák steak s hranolky

Lahodné maso z tuňáka patří k tomu nejlepšímu, co nám moře nabízí, a právem si proto zaslouží pečlivou přípravu. Aby vynikla chuť jemného masa, stačí když steaky ochutíme solí a pepřem. Poté je krátce opečeme na másle.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez odležení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie311 kJ /
74 kcal
Bílkoviny0,07 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky, nejlépe chlazené, ale mohou být i mražené, opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Krok 2: Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Uložíme do chladu na 30–60 minut. Krok 3: Na pánev dáme rozpálit velmi malé množství oleje a vložíme steaky. Prudce opečeme a při otočení přidáme plátek másla. Dále již postupujeme podle námi požadovaného stupně propečení. Krok 4: Po opečení steaky necháme ještě cca 3–5 minut odpočinout a podáváme. Krok 5: Výbornou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a na kostky nakrájené čerstvé mango.

Zveřejněno 2. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák steak s hranolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZx1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák steak s hranolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZx1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tuňáka mám rád jen tak narychlo a nenapajcovaného vším možným i nemožným
Doposud jsem jedl steaky pouze z čerstvého masa:yes:
Tento rcp mě oslovil a chuť byla velká, převeliká...
V rcp se píše: "(mohou být i mražené)"
Koupil jsem tedy dva mražené steaky
Jeden jsem si udělal na oběd; nestálo to ani za psí štěk:-!:no:
Druhý jsem věnoval psovi... sice ani neštěkl, ale evidentně mu chutnalo :-D

:yes::yes::-K

terez-nerez 27. 5. 2012 10:19
mnamka!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes::-*:-p

Vynikající:-)

LeničkaPet: a kdo ti brání udělat jinou přílohu?

zmrazene hranolky..OMG tady nekdo bude asi drsny gurman... pomerne hrozny recept:no::-//

Ryb není nikdy dosti;-)možná někomu vadí v rybách kosti:-*, potřeba jsou v našem jídelníčku:yes:za recept jedničku:yes:a uděleno 15.tého bodíčku:yes::-K

:yes:14:yes:

Tohle můžem v jakémkoli množství :yes::yes::-p

Úplně se mi sbíhají sliny na Ottovy rybí laskominy :yes::yes:;-)

:-O+7:yes::yes:

jednoduche a dobre davam ti bod :yes:

No, tuňáka moc nemusím a je to divné, jinak jsem na ryby "ujetá" a tohle vypadá moc dobře:-p

Holt ryby jsou ryby a kdo je má, ten se má:-)):yes:;-)4

Jednoduché,krásné:-K,další bodík letí:yes::-))

Tématické fráze:
tuňák recept, priprava tunaka, tuňák recepty, tunákový steak, stejk z tunaka, tuňákový steak recept, mrazeny tunak, recept tuňák, jak připravit tuňáka, tuňák příprava, tuńák, top recepty- tunák, recept na tunáka, tuňákový steak recepty, jak upravit tuňáka, tunák- recepty, tuňák stejk, recepty tuňák, recepty z mraženého tuňáka, mražený tuňák recepty

Suroviny:
filet z tuňáka, hranolky, pepř čtyř barev, máslo, sůl, olej

Přidat fotografie receptu