Nutriční hodnoty (Jizerské tvarohovo-bramborové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 879 kJ / 1 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,66 g |
| Tuky | 38,49 g |
| – nasycené | 16,60 g |
| – nenasycené | 13,68 g |
| –– mononenasycené | 11,17 g |
| –– polynenasycené | 2,51 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 20,79 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 222,53 g |
| – cukry | 47,22 g |
| ––– laktóza | 16,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 450 g 450 g den předem uvařených brambor | Brambor zimní | 450 g |
| 30 g 30 g malých rozinek (neměly by to být sultánky) | Rozinky | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| asi 75 g 75 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 75 g |
| 450 g 450 g tvarohu (já dala nízkotučný) | Tvaroh polotučný | 450 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupičky | Krupice pšeničná jemná | 60 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kůra z 1 1 dobře omytého citrónu nebo sušená citronová kůra | Citrón čerstvý | 90 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| povidla | Povidla | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| sladký tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| třešňový kompot | Třešně zavařené | |
| rostlinnou šlehačku | Šlehačka 35% |