Kuře "na podestýlce"

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 1 hodina pečení Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

1 kuře (nebo jen kuřecí stehna)
1 kg předsmažených bramborových hranolků (mohou být i nesmažené)
2 pytlíky rýže (cca 250 g)
1 větší lečo
koření na kuře
zelené bylinky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře/stehna vykostíme, naporcujeme na větší kousky, osolíme, okořeníme a necháme odpočívat.

  2. Pokud nemáme bramborové hranolky z obchodu, uděláme si svoje a mírně je předsmažíme na horkém oleji a dáme okapat.

  3. Dále rozpálíme suchou pánev a lehce opražíme rýži nasucho.

  4. Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud použijeme svoje hranolky – není třeba) a vrstvíme: hranolky – ty osolíme, opepříme, dále rýži, bylinky, lečo a nakonec kuřecí kousky.

  5. Trochu podlijeme vodou, aby byla štávička a pečeme zakryté cca 1 hodinu na 200st. a ke konci odkryjeme, aby bylo kuře křupavé. Kontrolujeme šťávu, případně podlijeme ještě trošku vodou.

  6. Podáváme už jen s dobrým čerstvým salátem.

Poznámka

Do poznámky nemám co dodat. Snad jen, že rodině chutnalo, jinak bych sem recept nedávala:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 578 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře "na podestýlce"

  • bronislava hronova bronislava hronova(neregistrovaná)

    Znám a dělám tento recept už hodně dlouho-vyšel před lety v kalendáři,b.hronova

    Odpovědět

  • misza misza

    Nádherné fotky:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Každopádně to vypadá báječně...:-p, jdu se nasnídat! ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Elizo, já předsmažila normální brambory (z kupovaných hranolek nedělám nikdy), ale vůbec jsem je nedělala na hotovo, jen tak napůl, že v hotovém pokrmu nepoznáš, že jde o klasické hranolky, ale fakt drží tvar, vůbec se nerozpekly. A s tou rýží v té šťávičce bezva chuť. (Rýži používám jakoukoli, co se nerozvařuje). Hošíci si to pochvalovali. Možná je k tomu fakt nejlepší to kuře. Ale nemám to odzkoušeno s jiným masem;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jahodo, kolegyně mi popisovala nejoblíbenější jídlo svojí rodiny - šlo o kupované mražené hranolky, vysypané do pekáče a pokladené plátky krkovičky, zalité šlehačkou. Já jsem zatím neměla odvahu to zkusit, bála jsem se, že z hranolků nic nezbyde...jen nějaká nevzhledná kaše...;-):-) Tak třeba ne, možná to vyzkouším.
    U tvého receptu mě moc zajímá ta kombinace rýže a smažených brambor, nedovedu si to nějak představit. Ale vypadá to překrásně a hlavně chutně, takže ukládám k vyzkoušení. :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jahůdko, ty nikdy nezklameš:-O:yes: Nádherné foto i jídlo:-p:yes:

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    NO to je teda taky nádhera,vypadá to úžasně! Ukládám a určitě vyzkouším! Letí bodík!:-p:-O:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    No vidíš a ja sekanú so šalátom varím pravidelne:-DA omastený chleba s jablkom alebo kryšt.cukrom:-8Viem,že často príjemne prekvapia úplne šialené kombinácie a tvoje recepty sa mi vždy páčili,o fotkách ani nehovorím.Tak dúfam,že si to nezobrala v zlom,ale viac by mi tam sedeli obyčajné zemiaky ako hranolky.Ale je to len môj názor,možno je to takto tiež dobré:-KA ten šalát:-Dmne tie uhorky pripadali ako kaleráb,teraz máme doma stále mladý zo záhrady a má to podobnú farbu:-8

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Krasne fotky, posilam 7. Bodik. :yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Já jsem kdysi něco podobného četla v novinách - kombinaci - hranolky - rýže a zdálo se mi to dost prapodivné, ale v Tvém podání to vypadá úžasně, fotky jsou nádherné:yes::-)+

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Ivana79, ty hranolky byly napsány v receptu "předsmažené" a já myslím, že proto, aby se při pečení nerozvařily, neslepily, což se mi právě nestalo. Drží tvar, a chuť kombinace brambor+rýže ve šťávě je dost zajímavá a ke kuřeti sedí. Člověk kolikrát zkouší kombinace, že sám žasne. Nám vařili v jídelně sekanou s bramborovým salátem a jedli jsme to taky:-D Nebo chleba se sádlem a povidly mám ráda dodnes.:-* Salátek je mrkev,jablko+okurka v bílé ředkvi:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jahůdko, překrásná fotka:yes: Ikdyž jsem dosud také nejedla rýži v kombinaci s brambory, přesto dávám bodík. Všimla jsem si na více tvých receptech hezky naservírovaného jídla a zdobení ze zeleniny a ovoce, které se mi moc líbí.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Teda fotky krásne:yes::yes:ale ryža s hranolkami...fakt neobvyklé:-O:-OJa mám rada hranolky chrumkavé,nie v šťave...Ale ten šalát vyzerá super,to je mrkva a kaleráb:-?

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Bibinka Bibinka

    Jahůdko, tak tvůj receptík by nám zaručeně chutnal a máš to moc pěkně naservírovaný a následně vyfocený-perfektní:-!Dávám ti 3.boda:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: podestylka pro kurata podestýlka pod kuřata kuře s hranolky kuře s hranolkami stavicka ke kureti pečené kuře na leču "@lce.com.na" loc:cz kuře lečo hranolky ryže kuře s hranolkama pečené kuře s hranolky kuře na leču "@lce.com" loc:cz maďarské kuře kuře s hranolkama aryži kure s ryží a hranolkami top recepty kureci recepty z hronova lečo s hranolkama kuře na rýži a bramborách neobvyklé pečené kuře

Zapomněl/a jsem heslo