Kuře "na podestýlce"

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 1 hodina pečení Drůbeží maso 21 názorů

Suroviny

1 kuře (nebo jen kuřecí stehna)
1 kg předsmažených bramborových hranolků (mohou být i nesmažené)
2 pytlíky rýže (cca 250 g)
1 větší lečo
koření na kuře
zelené bylinky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře/stehna vykostíme, naporcujeme na větší kousky, osolíme, okořeníme a necháme odpočívat.

  2. Pokud nemáme bramborové hranolky z obchodu, uděláme si svoje a mírně je předsmažíme na horkém oleji a dáme okapat.

  3. Dále rozpálíme suchou pánev a lehce opražíme rýži nasucho.

  4. Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud použijeme svoje hranolky – není třeba) a vrstvíme: hranolky – ty osolíme, opepříme, dále rýži, bylinky, lečo a nakonec kuřecí kousky.

  5. Trochu podlijeme vodou, aby byla štávička a pečeme zakryté cca 1 hodinu na 200st. a ke konci odkryjeme, aby bylo kuře křupavé. Kontrolujeme šťávu, případně podlijeme ještě trošku vodou.

  6. Podáváme už jen s dobrým čerstvým salátem.

Poznámka

Do poznámky nemám co dodat. Snad jen, že rodině chutnalo, jinak bych sem recept nedávala:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 639 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře "na podestýlce"

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Palika: bartaks má pravdu, v Maďarsku se opravdu jako příloha podává společně rýže a br. hranolky, třeba i k řízku (např. v restauraci v Budapešti). :-O Můj muž, rodilý Maďar, jezdil do Maďarska občas jako tlumočník továrny, kde dělal, a při vyprávění po příjezdu domů, se o tom zmínil. Říkal, ža to bylo kupodivu velmi dobré. :-8 Nesmíš hned odsoudit něco, o čem jsi se nepřesvědčila. :-D:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Palika: :-) vedzte, ze je to v madarskej kuchyni. Ono ani madari nemaju na celom uzemi rovnaku kuchynu, presne ako ine narody.;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    bartaks: palika: Myslím že je to kombinace, která se objevuje ve slovenské i maďarské kuchyni, a vůbec není nutné pohlížet na ni s nedůvěrou. Zkuste kuřecí řízek + rýži ochucenou kari + kyselou okurku nebo okurkový salát! ;-) :yes: Pro mě je to přijatelnější než smažený řízek se smaženými hranolky a k tomu navíc kečup, jak Vám to nabídnout třeba v bavorské kuchyni! :-O

    Odpovědět

  • Palika Palika

    bartaks: v Maďarsku asi sotva ... Na Slovensku občas a v bývalém NDR, jinde - silně pochybuji.

    Odpovědět

  • bartaks bartaks

    maris: V Maďarsku podávají k smaženému řízku hranolky a i rýži. Hranolky jsem si přidal a rýži nechal. V tomto receptu to asi vadit nebude.bartaks@centrum.cz

    Odpovědět

  • bronislava hronova bronislava hronova(neregistrovaná)

    Znám a dělám tento recept už hodně dlouho-vyšel před lety v kalendáři,b.hronova

    Odpovědět

  • misza misza

    Nádherné fotky:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Každopádně to vypadá báječně...:-p, jdu se nasnídat! ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Elizo, já předsmažila normální brambory (z kupovaných hranolek nedělám nikdy), ale vůbec jsem je nedělala na hotovo, jen tak napůl, že v hotovém pokrmu nepoznáš, že jde o klasické hranolky, ale fakt drží tvar, vůbec se nerozpekly. A s tou rýží v té šťávičce bezva chuť. (Rýži používám jakoukoli, co se nerozvařuje). Hošíci si to pochvalovali. Možná je k tomu fakt nejlepší to kuře. Ale nemám to odzkoušeno s jiným masem;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jahodo, kolegyně mi popisovala nejoblíbenější jídlo svojí rodiny - šlo o kupované mražené hranolky, vysypané do pekáče a pokladené plátky krkovičky, zalité šlehačkou. Já jsem zatím neměla odvahu to zkusit, bála jsem se, že z hranolků nic nezbyde...jen nějaká nevzhledná kaše...;-):-) Tak třeba ne, možná to vyzkouším.
    U tvého receptu mě moc zajímá ta kombinace rýže a smažených brambor, nedovedu si to nějak představit. Ale vypadá to překrásně a hlavně chutně, takže ukládám k vyzkoušení. :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jahůdko, ty nikdy nezklameš:-O:yes: Nádherné foto i jídlo:-p:yes:

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    NO to je teda taky nádhera,vypadá to úžasně! Ukládám a určitě vyzkouším! Letí bodík!:-p:-O:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    No vidíš a ja sekanú so šalátom varím pravidelne:-DA omastený chleba s jablkom alebo kryšt.cukrom:-8Viem,že často príjemne prekvapia úplne šialené kombinácie a tvoje recepty sa mi vždy páčili,o fotkách ani nehovorím.Tak dúfam,že si to nezobrala v zlom,ale viac by mi tam sedeli obyčajné zemiaky ako hranolky.Ale je to len môj názor,možno je to takto tiež dobré:-KA ten šalát:-Dmne tie uhorky pripadali ako kaleráb,teraz máme doma stále mladý zo záhrady a má to podobnú farbu:-8

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Krasne fotky, posilam 7. Bodik. :yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Já jsem kdysi něco podobného četla v novinách - kombinaci - hranolky - rýže a zdálo se mi to dost prapodivné, ale v Tvém podání to vypadá úžasně, fotky jsou nádherné:yes::-)+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: podestylka pro kurata podestýlka pod kuřata kuře s hranolky kuře s hranolkami stavicka ke kureti pečené kuře na leču "@lce.com.na" loc:cz kuře lečo hranolky ryže kuře s hranolkama pečené kuře s hranolky kuře na leču podestilka pro kurata "@lce.com" loc:cz maďarské kuře kure s ryží z jednoho pekače kuře na pdestýlce kuře s hranolkama aryži kure s ryží a hranolkami top recepty kureci recepty z hronova

Zapomněl/a jsem heslo