

Těstovinový dort Timballo
Suroviny 4 porce
- 1 jemně nasekaná cibule
- 2 bobkové listy
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- olivový olej
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 700 g kuřecích prsou
- 1 dl bílého vína
- hrst jemně nasekaného tymiánu
- hrst jemně nasekané petrželky
- 300 g žampionů na plátky
- 100 ml smetany
- 4 vejce
- 200 g sýru Provolone
- sůl
- pepř
- 500 g makaronů
Postup přípravy receptu
Makarony uvařte a vysušte.
Troubu předehřejte na 180°C.
Vymažte máslem kulatou formu na dort nebo pečicí mísu a lehce vysypte strouhankou.
Cibuli, česnek a bobkový list zpěňte na olivovém oleji, přidejte rajčata a zvolna vařte cca 5 minut. Přidejte na tenko nakrájené plátky z kuřecích prsou, tymián a bílé víno a vařte zakryté asi 20 minut. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a povařte dalších 10 minut.
Poté vyndejte kuřecí maso a omáčku dále vařte, dokud nezhoustne. Vyndejte bobkový list a zchlaďte.
Do směsi přidejte vejce, nastrouhaný sýr, petrželku, smetanu, osolte a opepřete. Promíchejte.
Makarony stočte na dno formy, aby nezbylo volné místo, přelijte polovinou omáčky, dejte kuřecí maso, zalijte zbylou omáčkou a stejným způsobem stočte dvě až tři vrstvy makaronů. Jemně stlačte, aby se omáčka dostala až nahoru.
Posypte sýrem a dejte na hodinu péct.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těstovinový dort Timballo
-
děkuji za pochvalu, ještě co se týká receptu, sýr jsem použila obyčejný uzený eidam a maso jsem z omáčky nevyndavala, přišlo mi to zbytečné to pak vrstvit
mirca květníky zdobím, moc mě to baví za dlouhým zimních večerů -
Andreo
paráda
,vypadá to moc chutně
.Jo a Saudek fotí "jen" akty
,kdežto my tady-pořádné mňamky
,no řekni,co je lepší
.
Odbočím od rcp.-ty květníky a konvičku jsi si zdobila sama?Moc pěkné.
-
zagor, fotky jsou moc pěkné a hlavně Tvoje
. Recept jsem si dala do oblíbených, protože se mi moc líbí a určitě taky vyzkouším
a Ty máš +
-
Zagor, vždyť to máš pěkné
-
takže fotky jsou vloženy, no nejsem žádný Saudek.
-
Přidávám odkaz na sýr Provolne. Já o něm zatím neslyšela
http://www.labuznik.com/ingre.php?ID=211
-
zagor...si jedna z mala, ktora zareaguje tak, ako si zareagovala ty
, vacsina uzivatelov, koho upozornime, ze fotky cudzie ee, tak sa hned urazia a zaplesnu za sebou dvere...dakujem, ze si presny opak a tesim sa na tvoju fotku.
-
Andreo,já bych to nepovažovala za chybu,jen došlo k nedorozumnění(neznalosti).Na tvou fotečku se moc těším
.
-
zagor -
-
foto už je pryč, večer přidám vlastní, uznávám chybu jsem tu krátce
-
Zagor, tady nejde o to, jestli se to někoho dotklo, ale opravdu tady není zvykem, aby sem někdo přidával zkopírované
cizí recepty a ještě k tomu cizí fotky. Na fotky se vztahuje autorské právo a bez souhlasu autora se nesmí používat. -
Andreo,mě se to nedotklo.Jen jsem si dovolila ti napsat,jak to tu většinou chodí.Jsem moc ráda,že máš tyto stránky v oblibě- jako my všichni tady.
-
mirca75, to mě mrzí, že se tě tento recept dotkl. Já tyto stránky používám jako svou kuchařku a když jsem našla recept, který chci dnes vyzkoušet, tak jsem ho vložila,abych ho nemusela ukládat jinam a pak hledat kam, a fotky přidám večer po uvaření.
-
Andreo,celý recept i s fotkou je zkopírovaný z tebou napsaného odkazu
.Promiň,ale ty jsi i Lenka Philippová?Tady na těch stránkách je zvykem dát recepty odzkoušené -byť i odněkud převzaté- a se svou VLASTNÍ! fotografií.Tvým způsobem se sem recepty nepřidávají.
-
Tak tohle asi ne, možná, že je to dobrý, ale vypadá to podezřele.