Nutriční hodnoty (Chutná zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 721 kJ / 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,48 g |
| Tuky | 32,50 g |
| – nasycené | 20,26 g |
| – nenasycené | 11,08 g |
| –– mononenasycené | 6,06 g |
| –– polynenasycené | 5,02 g |
| ––– omega 3 | 0,84 g |
| Vláknina | 12,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 6,15 g |
| Sacharidy | 56,37 g |
| – cukry | 26,33 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g kyselého zelí | Zelí bílé kvašené | 300 g |
| 2 l 2 l vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 1 1 klobása | Klobása | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| kmín | Kmín | |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |