Nutriční hodnoty (Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 750 kJ / 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,95 g |
| Tuky | 11,05 g |
| – nasycené | 6,84 g |
| – nenasycené | 3,59 g |
| –– mononenasycené | 3,08 g |
| –– polynenasycené | 0,51 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 14,11 g |
| – cukry | 12,61 g |
| ––– laktóza | 3,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| jáhly | Jáhly | |
| 1 1 větší (nebo 2 střední) rajče | ||
| 1 1 větší paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| konzerva konzerva tuňáka ve vlastní šťávě | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| trochu trochu pórku nakrájeného na nudličky (je jedno, jestli zvolíte bílou nebo zelenou část, já jsem použila jen bílou) | Pórek čerstvý | |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 95 ml |
| trochu trochu kečupu | Kečup sladký | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregáno | Oregano sušené |