Nutriční hodnoty (Květák v těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 089 kJ / 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,55 g |
| Tuky | 19,22 g |
| – nasycené | 5,87 g |
| – nenasycené | 8,53 g |
| –– mononenasycené | 6,51 g |
| –– polynenasycené | 2,02 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 2,30 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 291 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 49,70 g |
| – cukry | 12,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák (předvařený a rozebraný na růžičky) | Květák čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4-6 lžic 4-6 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 lžička 1 lžička sušené petržele | Petržel nať sušená | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |