Nutriční hodnoty (Domácí buchty s jahodovou marmeládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 742 kJ / 4 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 121,30 g |
Tuky | 35,48 g |
– nasycené | 11,03 g |
– nenasycené | 17,91 g |
–– mononenasycené | 6,93 g |
–– polynenasycené | 10,98 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 756,88 g |
– cukry | 75,34 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
100 ml 100 ml oleje (nebo rozehřáté máslo) | Olej řepkový | 100 ml |
1-1,5 sklenice 1-1,5 sklenice cukru krystal (dle chuti) | Cukr bílý | |
0,5 l 0,5 l vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
pár kapek kapek rumové tresti | Aroma rumové | |
pár kapek kapek vanilkové tresti | Aroma vanilkové | |
jahodová marmeláda (dle potřeby) | Marmeláda jahodová | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
sádlo na vymazání | Sádlo vepřové | |
hladká mouka na podsypání | Mouka pšeničná hladká |