Nutriční hodnoty (Houbařský dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 600 kJ / 6 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 117,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,30 g |
| Tuky | 260,58 g |
| – nasycené | 133,99 g |
| – nenasycené | 99,03 g |
| –– mononenasycené | 85,64 g |
| –– polynenasycené | 13,39 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 3,36 g |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,84 g |
| Sacharidy | 788,90 g |
| – cukry | 545,35 g |
| ––– laktóza | 38,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| kompotované jahody | Jahody zavařené | |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 3/4 l 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| marcipánová potahovací hmota | Fondán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |