Kuře Marengo

www.zarovi.cz Kuchařka:

Drůbeží maso 1 názor

43

Suroviny

4 porce kuřecího masa
150 g malých cibulí
4 stroužky česneku
100 g oliv
6 ks rajčat
300 g žampionů
200 ml bílého vína
2 lžíce másla
bazalka
majoránka
oregano
pepř
200 ml bujónu
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

  2. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme bujónem a vínem a v předehřáté troubě zvolna dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut; podle potřeby občas podléváme bujónem.

  3. Potom přidáme plátky česneku, na másle opečené žampiony, oloupaná nakrájená rajčata, cibulky, vypeckované nakrájené olivy, nadrobno nakrájené bylinky a rajčatový protlak.

  4. Dusíme dalších 30 minut doměkka.

Poznámka

Podáváme bez přílohy či s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře Marengo

  • Suzsssie Suzsssie

    Je to opravdu výborná směs! Vařila jsem to už 2x a všichni jsme si mooc pochutnali ;-) Opravdu doporučuji :yes: A je to velmi jednoduché :-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kure merengo kuře maringo recepty kure steak marengo kuře morengo kuře marango pečené kuře marengo kuřecí steak marengo mapengo kure merango kuřecí marengo dort marengo marango kuře starofrancouzská kuřecí prsa marengo kure merengo recept kure rajcatovy protlak kuře marongo kuřecí plátek merango kuře na protlaku kuře protlak

Zapomněl/a jsem heslo