Nutriční hodnoty (Semifreda - moje první)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 151 kJ / 2 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,06 g |
| Tuky | 114,78 g |
| – nasycené | 59,48 g |
| – nenasycené | 40,72 g |
| –– mononenasycené | 34,15 g |
| –– polynenasycené | 6,57 g |
| ––– omega 3 | 0,89 g |
| Vláknina | 7,78 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 579 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 338,70 g |
| – cukry | 178,50 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 celých vajec pokojové teploty | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g cukru písek (do husté pěny a poté vmíchám zbytek) | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g mouky polohrubé | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| kakao | Kakao prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku) | Bramborový škrob | 15 g |
| 180 g 180 g jahodového kompotu bez nálevu | Jahody zavařené | 180 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1/2 1/2 želatinového ztužovače za studena | Ztužovač želatinový | |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 50 ml 50 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| ztužovač šlehačky (podle potřeby) | Ztužovač šlehačky | |
| 1 1 tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| mléko (podle potřeby na uvaření hustého pudinku) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| nastrouhaná čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% |