Nutriční hodnoty (Řecké krevety saganaki)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 157 kJ / 1 233 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 122,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,94 g |
| Tuky | 50,08 g |
| – nasycené | 21,53 g |
| – nenasycené | 25,71 g |
| –– mononenasycené | 19,31 g |
| –– polynenasycené | 6,40 g |
| ––– omega 3 | 1,63 g |
| Vláknina | 12,04 g |
| Cholesterol | 835 mg |
| Sodík | 5,11 g |
| Sůl | 12,90 g |
| Sacharidy | 61,35 g |
| – cukry | 27,87 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g krevet | Krevety loupané | 500 g |
| 140 g 140 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kečupu (nemusí být) | Kečup sladký | 45 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 chilli paprička (nemusí být) | Chilli paprička čerstvá | |
| 150 g 150 g sýru feta | Sýr feta | 150 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| voda (nebo rybí vývar) | Voda | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |