Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (FRIKO z jižních Čech)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie2 930 kJ /
700 kcal
Bílkoviny28,86 g
– z toho živočišné bílkoviny24,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,50 g
Tuky42,85 g
– nasycené21,39 g
– nenasycené15,25 g
–– mononenasycené13,10 g
–– polynenasycené2,15 g
––– omega 30,33 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy47,35 g
– cukry11,75 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4-5 4-5 středních brambor (dle počtu strávníků) Brambor zimní 225 g
2 2 vejce (nebo více, dle počtu strávníků) Vejce slepičí 140 g
1 kelímek 1 kelímek smetany (může být i zakysaná) Smetana kravská sladká 12% 250 ml
trochu trochu hladké mouky Mouka pšeničná hladká
trochu trochu mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
10 kuliček 10 kuliček pepře Pepř černý
8 kuliček 8 kuliček nového koření Nové koření
sůl Sůl mořská
ocet Ocet lihový
3 3 bobkové listy Bobkový list sušený
trochu trochu soli Sůl mořská
trochu trochu cukru Cukr bílý
čerstvé houby (nebo naložené houby nakyselo) Hřib čerstvý
kopr Kopr nať čerstvý
trochu trochu kmínu Kmín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.