Nutriční hodnoty (FRIKO z jižních Čech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 930 kJ / 700 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,86 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g | 
| Tuky | 42,85 g | 
| – nasycené | 21,39 g | 
| – nenasycené | 15,25 g | 
| –– mononenasycené | 13,10 g | 
| –– polynenasycené | 2,15 g | 
| ––– omega 3 | 0,33 g | 
| Vláknina | 4,95 g | 
| Cholesterol | 608 mg | 
| Sodík | 312 mg | 
| Sůl | 0,67 g | 
| Sacharidy | 47,35 g | 
| – cukry | 11,75 g | 
| ––– laktóza | 9,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4-5 4-5 středních brambor (dle počtu strávníků) | Brambor zimní | 225 g | 
| 2 2 vejce (nebo více, dle počtu strávníků) | Vejce slepičí | 140 g | 
| 1 kelímek 1 kelímek smetany (může být i zakysaná) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml | 
| trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
| čerstvé houby (nebo naložené houby nakyselo) | Hřib čerstvý | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| trochu trochu kmínu | Kmín |