Nutriční hodnoty (FRIKO z jižních Čech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 930 kJ / 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 42,85 g |
– nasycené | 21,39 g |
– nenasycené | 15,25 g |
–– mononenasycené | 13,10 g |
–– polynenasycené | 2,15 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 312 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 47,35 g |
– cukry | 11,75 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 středních brambor (dle počtu strávníků) | Brambor zimní | 225 g |
2 2 vejce (nebo více, dle počtu strávníků) | Vejce slepičí | 140 g |
1 kelímek 1 kelímek smetany (může být i zakysaná) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový | |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
trochu trochu soli | Sůl mořská | |
trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
čerstvé houby (nebo naložené houby nakyselo) | Hřib čerstvý | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
trochu trochu kmínu | Kmín |