Nutriční hodnoty (Jahodové srdce s kakaem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 328 kJ / 6 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,66 g |
| Tuky | 281,24 g |
| – nasycené | 64,59 g |
| – nenasycené | 200,35 g |
| –– mononenasycené | 145,81 g |
| –– polynenasycené | 54,54 g |
| ––– omega 3 | 15,84 g |
| Vláknina | 19,15 g |
| Cholesterol | 755 mg |
| Sodík | 752 mg |
| Sůl | 2,39 g |
| Sacharidy | 818,48 g |
| – cukry | 329,11 g |
| ––– laktóza | 41,31 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| jahody | Jahody čerstvé | |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| čokoládový toping | ||
| 1 hrnek 1 hrnek hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 1 sáček 1 sáček kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 312.5 ml |
| kakao | Kakao prášek | |
| 1 1 vanilkový puding | Puding v prášku | 40 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
| 10-12 lžic 10-12 lžic cukru | Cukr bílý | 275 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |