Nutriční hodnoty (Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 184 kJ / 5 063 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 133,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,33 g |
| Tuky | 483,63 g |
| – nasycené | 68,77 g |
| – nenasycené | 414,05 g |
| –– mononenasycené | 358,33 g |
| –– polynenasycené | 55,72 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 18,73 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 462 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 31,51 g |
| – cukry | 5,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g tabulové špičky | Hovězí kýta | 600 g |
| 500 ml 500 ml olivového oleje | Olej olivový | 500 ml |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 4 větvičky 4 větvičky rozmarýnu čerstvého nebo naloženého | Rozmarýn sušený | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |