Nutriční hodnoty (Brokolicové kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 356 kJ / 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,04 g |
| Tuky | 31,91 g |
| – nasycené | 16,47 g |
| – nenasycené | 11,46 g |
| –– mononenasycené | 8,98 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 31,89 g |
| Cholesterol | 331 mg |
| Sodík | 286 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 71,80 g |
| – cukry | 25,62 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malá brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 drůbeží vývar | Vývar kuřecí | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trošku trošku kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 2 zbylé uvařené brambory (nebo syrové) | Brambor zimní | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |