Nutriční hodnoty (Brambory zapečené se špenátem II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 826 kJ / 1 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,82 g |
| Tuky | 23,90 g |
| – nasycené | 5,54 g |
| – nenasycené | 10,58 g |
| –– mononenasycené | 8,43 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 28,16 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 367 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 174,60 g |
| – cukry | 14,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 kostka 1 kostka špenátu | Špenát čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| uzené maso nebo uzenina | Vepřová plec uzená | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| tvrdý sýr na strouhání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |