Nutriční hodnoty (Karnevalový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 187 kJ / 4 825 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,95 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,65 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,30 g | 
| Tuky | 304,50 g | 
| – nasycené | 148,43 g | 
| – nenasycené | 139,27 g | 
| –– mononenasycené | 114,95 g | 
| –– polynenasycené | 24,32 g | 
| ––– omega 3 | 5,55 g | 
| Vláknina | 5,25 g | 
| Cholesterol | 1,95 g | 
| Sodík | 604 mg | 
| Sůl | 1,30 g | 
| Sacharidy | 445,50 g | 
| – cukry | 321,35 g | 
| ––– laktóza | 14,25 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g | 
| 150 g 150 g cukru písek | Cukr bílý | 150 g | 
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g | 
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g | 
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g | 
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml | 
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g | 
| falešná marcipánová hmota | Fondán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| jahodový kompot | Jahody zavařené |