Nutriční hodnoty (Hovězí rolády se zeleninou ve vinné omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 283 kJ / 1 024 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,51 g |
| Tuky | 60,14 g |
| – nasycené | 27,86 g |
| – nenasycené | 30,27 g |
| –– mononenasycené | 20,86 g |
| –– polynenasycené | 9,41 g |
| ––– omega 3 | 1,80 g |
| Vláknina | 24,80 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,46 g |
| Sacharidy | 64,19 g |
| – cukry | 15,38 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 plátku 6 plátku hovězího masa na roládu | Hovězí kýta | |
| 6 lžic 6 lžic hořčice | Hořčice plnotučná | 90 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hrst hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 mrkve na kostičky | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 pórku na proužky | Pórek čerstvý | |
| 200 200 g šunky na kostičky | Šunka vepřová vařená | |
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1/2 1/2 menšího celeru na kostičky | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku na kostičky | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kokosového tuku | Olej kokosový | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| muškát | Muškátový oříšek |