Nutriční hodnoty (Řecká lasagne pastitsio)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 115 kJ / 5 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 205,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 66,57 g |
Tuky | 248,70 g |
– nasycené | 91,86 g |
– nenasycené | 114,47 g |
–– mononenasycené | 97,56 g |
–– polynenasycené | 16,91 g |
––– omega 3 | 1,30 g |
Vláknina | 29,07 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,67 g |
Sacharidy | 416,18 g |
– cukry | 52,20 g |
––– laktóza | 32,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/3 hrníčku 1/3 hrníčku olivového oleje | Olej olivový | 83.3333358168602 ml |
500 g 500 g mletého hovězího masa (tradičně jehněčí, ale použili jsme hovězí) | Hovězí ořez | 500 g |
1 1 nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 hrníčku 1/2 hrníčku suchého bílého vína | Víno bílé suché | |
2/3 hrníčku 2/3 hrníčku rajčat ve vlastní šťávě | Rajče červené sterilované | |
1 1 1/2 pl nasekané čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
1/3 cl 1/3 cl mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 3.333333432674408 g |
1/2 cl 1/2 cl mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 hrnek 1 hrnek parmazánu tvrdého aromatického sýru (tradičně Kefalotyri ked najdete) | Parmezán | 250 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cca 2 pl 2 pl strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
400 g 400 g špaget Macaroni nebo Penne (neměli jsme, tak jsme dali silnější špagety) | Špagety pšeničné | 400 g |
2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
1/3 hrníčku 1/3 hrníčku neslaného másla | Máslo kravské | |
1/2 hrníčku 1/2 hrníčku neslaného másla | Máslo kravské | |
1/2 hrníčku 1/2 hrníčku mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
2 hrnky 2 hrnky teplého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
( 2 2 žloutky zlehka vyšlehané) | Vaječný žloutek | 46 g |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl podle chuti | Sůl mořská |