Nutriční hodnoty (Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 222 kJ / 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,63 g |
| Tuky | 5,25 g |
| – nasycené | 2,01 g |
| – nenasycené | 2,70 g |
| –– mononenasycené | 1,09 g |
| –– polynenasycené | 1,61 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 25,29 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 446 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 49,37 g |
| – cukry | 31,01 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 2 2 kedlubny (středně velké) | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 200 g 200 g kuřecího masa - stehenní nebo prsní řízky | Kuře prso | 200 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bylinkové koření | Provensálské koření | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| trošku trošku octa | Ocet lihový | |
| pažitka petrželka | Petržel nať čerstvá |