Klatovský báč
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 10 806 kJ / 2 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,96 g |
Tuky | 37,74 g |
Vláknina | 28,88 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 389 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 448,88 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2016 18:37
Tuhle bezva obyčejnou buchtu dostávám občas od sousedky, když ji udělá, nikdy předtím jsem ji neznala,ale tady v Lázu u Příbramě je to prý samozřejmost, peče se tady od nepaměti.https://www.toprecepty.cz/recept/21877-klatovsky-b...
18. 5. 2015 19:06
Je to krása, díky. Musím se Tě, Lilith-Isy, velice zastat! Také tuto báječnou slanou buchtu považuji za neobyčejnou a její název je vžitý a zřejmě velmi starý. Dělá se také v Rožmitále (u Příbrami - v Brdech), kam jezdíme na chalupu. Tam se jmenuje BÁC, někdy i BÁČ, jak je v Tvém receptu. Je v ní ale více česneku a nahoře je hustě sypaná mákem. Ten se dává také až po prvním zapečení. Mákem bývá také někdy vysypaný plech pod buchtou. Dobrá je teplá i studená. Zajímá mě vztah buchty k zahradním, resp. chlévským dřevákům se stejným názvem (nahoře volská kůže, podrážka silné dřevo). Asi to, že buchta se krájí na velké obdélníky, malé rozhodně nikomu nestačí. A je škoda, že se Ti ode mne může dát jen jeden bod.
5. 4. 2013 14:33
přesně tak, tento pokrm pochází ze západních čech, z klatovska a nechápu proč by se měl okamžitě shazovat slovy, že je to "jen obyčejná bramborová buchta" ... i kdyby byla, nevidím důvod být negativní
12. 1. 2012 18:56
Musím se tady zastat Šárky. Klatovský báč je originální název. Je to pokrm pocházející z Klatovska. Pokud je shodný s jinými, jsou to pak bramborové buchty podobné Klatovskému báči
8. 7. 2011 13:01
asi tak jen s jiným názvem
8. 7. 2011 12:55
Takže klasická bramborová buchta
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Tvarohovo-banánové nanuky s kokosem
Přidáno před 9 hodinami

Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
Přidáno před 15 hodinami

Pórek zapečený s rybím filé
Přidáno před 20 hodinami

Hovězí plátky na hořčici s tarhoňou (z Prostřeno)
Přidáno před 21 hodinami

Rybí polévka s těstovinami
Přidáno 17. 5. 2022 22:55

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno 17. 5. 2022 19:04
Právě bylo uvařeno:

Rybí polévka s těstovinami
uvařil/a Gabca_12
před 5 hodinami

Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"
uvařil/a Ivana64
před 5 hodinami

Ředkvičkový salát s majonézou
uvařil/a Gregusa
před 6 hodinami

Okurkový salát s kyškou
uvařil/a Tonja
před 7 hodinami

Pšenično-žitné rohlíky
uvařil/a Dajda
před 7 hodinami

Bramborovo - česnekový krém
uvařil/a Petra Dvor.
před 7 hodinami

Minichlebíčky pro trpaslíčky
uvařil/a Lucie1001
před 8 hodinami

Cibulovo-česneková polévka s bramborami
uvařil/a Jan Nemec
před 8 hodinami

Zapečené zeleninové tousty
uvařil/a HankaManka83
před 9 hodinami

Tvarohové řezy s čokoládou
uvařil/a Petra Dvor.
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramborový báč báč báč recept cuketový báč recept na bramborový bác bramborový bac recept bramborová buchta báč báč bramborový recept bac bác se škvarkama klatovský závitek recept na bac bác z cukety klatovské koláče kolac bac pečený báč buchta báč báč buchta bác bramborová buchta bramboroví báč
Suroviny: mouka hladká, brambory, vejce, mléko, droždí, česnek, škvarky, sůl, pepř, cukr, majoránka, sádlo
Klatovský báč
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8o1
6 názorů