Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klatovský báč

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

8. 7. 2011 12:52

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 806 kJ / 2 583 kcal
Bílkoviny98,96 g
Tuky37,74 g
Vláknina28,88 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 389 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy448,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcela

5. 2. 2016 18:37

Tuhle bezva obyčejnou buchtu dostávám občas od sousedky, když ji udělá, nikdy předtím jsem ji neznala,ale tady v Lázu u Příbramě je to prý samozřejmost, peče se tady od nepaměti.https://www.toprecepty.cz/recept/21877-klatovsky-b...

ZFranclova

18. 5. 2015 19:06

Je to krása, díky. Musím se Tě, Lilith-Isy, velice zastat! Také tuto báječnou slanou buchtu považuji za neobyčejnou a její název je vžitý a zřejmě velmi starý. Dělá se také v Rožmitále (u Příbrami - v Brdech), kam jezdíme na chalupu. Tam se jmenuje BÁC, někdy i BÁČ, jak je v Tvém receptu. Je v ní ale více česneku a nahoře je hustě sypaná mákem. Ten se dává také až po prvním zapečení. Mákem bývá také někdy vysypaný plech pod buchtou. Dobrá je teplá i studená. Zajímá mě vztah buchty k zahradním, resp. chlévským dřevákům se stejným názvem (nahoře volská kůže, podrážka silné dřevo). Asi to, že buchta se krájí na velké obdélníky, malé rozhodně nikomu nestačí. A je škoda, že se Ti ode mne může dát jen jeden bod.

lenii

5. 4. 2013 14:33

přesně tak, tento pokrm pochází ze západních čech, z klatovska a nechápu proč by se měl okamžitě shazovat slovy, že je to "jen obyčejná bramborová buchta" ... i kdyby byla, nevidím důvod být negativní :-8

mafie

12. 1. 2012 18:56

Musím se tady zastat Šárky. Klatovský báč je originální název. Je to pokrm pocházející z Klatovska. Pokud je shodný s jinými, jsou to pak bramborové buchty podobné Klatovskému báči;-)

Lilith-Isa Lilith-Isa

8. 7. 2011 13:01

asi tak jen s jiným názvem :-D

1974andrea 1974andrea

8. 7. 2011 12:55

Takže klasická bramborová buchta;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový báč báč báč recept cuketový báč recept na bramborový bác bramborový bac recept bramborová buchta báč báč bramborový recept bac bác se škvarkama klatovský závitek recept na bac bác z cukety klatovské koláče kolac bac pečený báč buchta báč báč buchta bác bramborová buchta bramboroví báč

Suroviny: mouka hladká, brambory, vejce, mléko, droždí, česnek, škvarky, sůl, pepř, cukr, majoránka, sádlo

TopRecepty.cz

Klatovský báč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8o1